All the covers for your pool

SwimSafe werkt met verschillende lamellen en profielen, allemaal van hoogwaardige kwaliteit. Een positief neveneffect van de SwimSafe lamellenafdekkingen, naast de al eerder genoemde warmte-isolatie, is dat zij de verdamping van het zwembadwater tegengaan, waardoor u bespaart op het gebruik van dure chemicaliën.

 

SwimSafe heeft 2 soorten kunststoffen – PVC (Polyvinylchloride) en PC (Polycarbonaat), de meest complexe zijn de PC – (TRI) – extrusieprofielen. Het kiezen van de juiste lamellen voor uw zwembad hangt af van vele factoren. Deze factoren zijn onder andere de locatie van het zwembad binnen of buiten in de zon of schaduw. Is de afdekking alleen voor het isoleren of ook verwarmen van uw zwembad, smaak en budget, het ontwerp van uw tuin of huis zijn ook belangrijke beslissingsfactoren.

Click hier voor een vergelijking tussen Polycarbonaat (PC) en PVC
Sluiten

Milieuvriendelijk

De perfecte pasvorm van de Swim Safe lamellenafdekking zorgt voor een optimale isolatie van uw zwembad. Hierdoor wordt niet alleen warmteverlies tegengegaan (tot 80% reductie!), er verdampt ook aanzienlijk minder water. Daarnaast warmen onze solar lamellen het zwembadwater kosteloos op met zonnewarmte. En, last but not least: doordat onze systemen energie- en chemicaliëngebruik verminderen, leveren zij een bijdrage aan de noodzakelijke terugdringing van de CO2 uitstoot en de bescherming van het milieu.

 

De Swim Safe Solar afdekkingen voldoen volledig aan alle criteria van de klasse A-Certificering volgens de nieuw norm DIN EN 17645.

 

Anti-alg

Sommige van onze lamellen hebben een anti-algen werking. Het zwarte ‘haakprofiel’ houdt zonlicht buiten, waardoor algengroei tot een minimum wordt beperkt.

Materialen

Wij hebben 2 materialen waar wij mee werken; PVC en Polycarbonaat. Onze Polycarbonaat lamellen hebben een aantal voordelen ten opzichte van de PVC lamellen namelijk:

 

Polycarbonaat heeft een aantal voordelen ten opzichte van PVC, namelijk:

  • betere mechanische eigenschappen, sterkere hagelbestendigheid
  • hogere transparantie
  • hogere temperatuurbestendigheid, verhindert vervorming van de lamellen
  • extreme slagvastheid

Pasklare oplossingen

Onze Swim Safe lamellenafdekkingen worden met de hand gemaakt, perfect afgewerkt en precies afgestemd op de vorm van uw zwembad. Voor elk zwembad hebben wij een oplossing, en zo niet, dan bedenken wij er een! De kleuren van de lamellen, eindkappen en afdichtingskit kunt u zelf kiezen uit ons kleurengamma.